viernes, 21 de septiembre de 2012

Aclaracions i agraïments per a tots vosaltres!

Benvolguts usuaris del Diari dels Blaus,

Un 22 de Juliol del 2011, un grup de joves emprenedors vàrem decidir fundar el Diari dels Blaus, un espai on qualsevol soci o aficionat de l'equip de futbol de la ciutat de Lleida pogués estar al dia de tot el que succeïa en una difícil època en la qual es va produïr la desaparició de la molt estimada Unió Esportiva Lleida després de 72 emotius anys d'història.

Veient la desinformació que hi havia entre la majoria de seguidors del conjunt blau, ens vam plantejar la idea de crear una pàgina web per tal d'arribar al màxim possible de persones que estimen el club, actualment és difícil competir amb medis de premsa escrita i/o locutada pel que vam decidir introduïr la tecnologia 2.0 en la informació del Lleida. (Es tractava del primer "diari" digital d'informació esportiva relacionada amb el Lleida).


Posteriorment i veient el gran interés que va despertar la pàgina web i totes les xàrxes socials, es va decidir demanar al Lleida Esportiu (En aquell moment ja eren els dirigents del club) un parell d'acreditacions per tal de poder accedir als partits, realitzar un seguit de fotografies (en alguns casos) i poder elaborar les cròniques de cada partit que disputés el conjunt de la Terra Ferma.

El club ens va citar a les seves oficines per a que el responsable de premsa (en els mesos d'estiu era l'íñigo Blanco el que molt amablement ens va atendre) i ens va animar a seguir amb un projecte que en aquell moment no semblava que acabés agradant a tantes persones del Lleida.
Per a nosaltres, va ser una de les persones més amables que ens ha tractat en aquest club, no hem tingut el plaer de tractar amb ningú més degut a la gran quantitat de dificultats que hem tingut per tan de poder estar en contacte amb ells.

A partir d'aquí, vam anar incorporant de mica en mica nos col·laboradors que desinteressadament volien col·laborar amb el projecte (Esperem que no els molesti aparéixer aquí, però tots ja els coneixeu, estem parlant del propi Íñigo Blanco, en Guille Landa, Ferran Montardit, Xavier Lorenzo, Gerard Costafreda, Jordi Brescó, Albert Bermúdez, Dani Badia (Tots els podeu trobar vía Twitter ja que es dediquen a informar de l'actualitat del club que tans sentiments ens comporta a alguns) i una llarga llista de membres que no hi cabria en un article similar a aquest...
Tanmateix, destacar el suport i l'esportiva competència d'altres projectes com la Revista Som i Serem, la ràdio on-line ONA SPS i un dels nostres competidors que va engegar el seu projecte posteriorment a nosaltres però que també ha estat allà, parlem de l'equip d'Actualitat Lleida, Lleida Sports... a més altres medis de destacat renom com el Diari Segre, La Mañana o emissores de les terres de Lleida com UA1 FM i ONA FM i el fòrum de la Unió Esportiva Lleida, totalment recomanable!
Sincerament, no volem oblidar-nos de ningú ja que tothom ha estat partícep d'aquest projecte d'una forma o d'una altra.

Uns mesos després, es va decidir informar també del Lleida Basquetbol ja que volíem donar també tot el suport al tantes vegades equip d'ACB que en aquell any militava a la Lliga LEB Oro. Aquest club ademés d'entregar-nos les acreditacions de premsa per a tots els aspectes relacionats amb les cròniques dels partits, fotografies... també va ser un dels nostres màxims suports a nivell de col·laboració ja que va fer possible que poguéssim sortejar 5 entrades dobles (per partit) per tal de poder veure l'equip al Pavelló Barris Nord. (El Lleida Esportiu també ens va oferir aquesta opció tot i que únicament ens oferia una entrada individual per a només un partit de Lliga que ells mateixos s'encarregarien de donar). A nivell de basquetbol, es tractava d'una promoció que va permetre que un total de més de 100 dels nostres usuaris poguessin presenciar un partit de basquetbol de màxim nivell a la nostra ciutat.
Aquest any, el nou club (Força Lleida, al qual li desitjem els millors èxits)

Després de complir el nostre primer any d'existència amb tots vosaltres, l'equip del Diari dels Blaus necessitava més i volia donar al seus usuaris molts més continguts pels quals era necessària la cessió d'acreditacions que permetéssin als nostres treballadors en mesura del possible (Cal destacar que ningú d'ells ni nosaltres mateixos hem cobrat mai 1 sol Euro pel projecte) poder desenvolupar les seves funcions corresponents en cadascun dels compromisos amb que es trobéssin.
Entre moltes de les novetats d'aquest any podem destacar:

 • Entrada de 3 membres nous a l'equip per tal de reforçar cada zona d'informació
 • Nova secció on s'informaria del Lleida Llista Blava (Que des d'aqui aprofitem per a felicitar pel seu ascens a l'OK Lliga.
 • Pagament per obtenir publicitat al Camp d'Esports
 • Tres noves seccions que créiem que eren força especials per a tots vosaltres:
  1. Fotografies ordenades cronològicament de tots els partits del Lleida Esportiu en partits a casa
  2. Fotografies ordenades cronològicament de tots els partits del Força Lleida en partits a casa
  3. Fotografies ordenades cronològicament de tots els partits del Lleida Llista Blava en partits a casa
 • Aquestes són tan sols tres de les noves actualitzacions que estàvem preparant com un nou disseny més "fresc i fluït" per a la pàgina web.
Per tal de desenvolupar aquestes funcions, 2 dels nostres col·laboradors necessitàven una acreditació de premsa, evidentment en cada equip per tal de poder desenvolupar les seves funcions (Redacció i captació de fotografies) en cada partit. El nostre equip, va decidir informar als clubs just acabar la temporada per tal de que ho tinguessin en compte i ningú s'hi va oposar en que continuéssim amb el nostre camí.

Un mes més tard aproximadament, el Força Lleida es va posar en contacte per tal de confirmar-nos que disposàvem d'aquestes acreditacions amb uns dirigents de l'àrea de comunicació molt amables i que sempre ens han mostrat tot el suport (Parlem de l'Oliver Rosell i tots els membres de la directiva del Força Lleida).

La contestació del Lleida Esportiu ens va arribar unes 6 setmanes després (Un mes i mig aprox.) al·legant que ja havien respost la nostra sol·licitud (Aspecte que no consta el la nostra bústia d'entrada) i remarcant que per tal de desenvolupar les nostres funcions de premsa no era necessari disposar d'acreditacions de premsa i ens oferien molt amablement l'opció de fer-nos socis deixant evidentment una clara quantitat econòmica per a les arques del club quan molts dels nostres fidels col·laboradors ja ho eren però que sense les citades acreditacions, no haurien tingut la totalitat d'accés a zones úniques per als medis gràfics i/o informatius.

Segons fonts properes al diari, molts altres medis (que no entrarem a citar) van tenir problemes similars al nostres i no únicament en l'aspecte credencial sinó també en la forma de tractar amb persones/institucions que no oblidem, es limiten a informar i promocionar el club amb medis limitats i fins i tot sense diners per tal de poder-los continuar realitzant (Destacar que com que no cobràvem ni un sol Euro ens era realment impossible continuar sense un petit suport dels clubs).
Aquests no són els principals motius del nostre tancament (la veritat) però s'ha produït un cúmul de circumstàncies que han donat peu a aquesta notícia.
Com molts dels nostres col·laboradors no disposaven d'aspectes com els citats anteriorment i no desitjaven tenir un tracte limitat amb el club, es va plantejar l'opció de finalitzar aquest camí, un camí del qual estem agraïts a tots vosaltres!

Possiblement molts de vosaltres estigueu amb nosaltres o simplement ens entengueu, però evidentment això si per algú ho féiem era per vosaltres (Evidentment restem a la vostra disposició per a qualsevol cosa) però no tolerarem que a un col·lectiu de gent que desinteressadament es dediqui a parlar del club que estimen es veguin limitats a poder fer-ho, per tant i degut a tot el suport que hem rebut de tota la comunitat vía Facebook, Twitter... hem decidir explicar a través d'aquest comunicat la nostra història i els motius pels quals hem decidit posar punt i final al projecte.

Ja ho hem dit moltes vegades però no ens cansarem de repetir-ho: MOLTES GRÀCIES DE TOT COR ALS QUE HEU FET POSSIBLE EL DIARI DELS BLAUS (TOTHOM) SEMPRE US ESTAREM AGRAÏTS I NO US OBLIDEU MAI D'ESTIMAR ELS EQUIPS I RESPECTAR LA SEVA HISTÒRIA.

Moltissimes gràcies.
Atentament,
L'equip del Diari dels Blaus.

Editem: En cap cas volem culpar ni criticar a ningú del nostre tancament, simplement volem explicar als nostres lectors (estan en tot el seu dret) tot el que ha succeït en la nostre projecte des del principi fins al final i tot i que en alguns moments no haguem tingut les coses fàcils, des d'aqui també volem agraïr a tots els clubs dels quals hem informat tot el que han fet per nosaltres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario