jueves, 23 de febrero de 2012

Joan Ramon Puig Solsona, nou entrenador de porters per a la base

El Lleida Esportiu continua amb l’objectiu de fer un equip de casa i amb gent vinculada, en algun moment o altre, amb el Lleida. Un clar exemple és la figura d’entrenador de porters amb que compta el club blau, des de fa uns dies. Es tracta de Joan Ramon Puig Solsona, un vell conegut de l’afició lleidatana en l’etapa de José Manuel Esnal “Mané” a la banqueta. Puig Solsona assegura que no és va pensar massa l’oferta de venir a entrenar als porters de l’escola. “El director esportiu del club, Jordi Esteve, em va telefonar i em va proposar col·laborar fent la tasca d’entrenador de porters dels equips benjamins i prebenjamins. Jo li vaig comentar que per raons de treball només podia un dia a la setmana”, ha explicat Puig Solsona.

Assegura que la feina que desenvolupa sobre el terreny de joc no li és cap novetat. “Tinc una experiència dilatada en aquest món ja que amb “Mané” i Gonzalvo vaig desenvolupar aquesta funció, a banda d’exercir de segon entrenador”, ha admès el preparador lleidatà. L’única diferència és que ara els jugadors que estan sota les seues ordres són més menuts. Això sí, assegura que “és gratificant treballar amb nens ja que venen amb una altra predisposició als entrenaments. És una experiència completament nova i diferent”.
Joan Ramon Puig Solsona indicant com agafar la pilota a un porter de la base // Lleida Esportiu

Els entrenaments que confecciona “parteixen de zero ja que s’ha de començar des de la base. Treballem la coordinació perquè a vegades els resulta difícil, com agafar bé una pilota o com lligar-se les botes de forma correcta. Són coses molt bàsiques però que s’han d’ensenyar ja que són nens de 8 i 9 anys”, ha explicat Puig Solsona. També ha assegurat que intenta fer els exercicis amens ja que “la disciplina massa estricta és contraproduent i les normes els poden arribar a avorrir”.

Pel que fa a la figura d’entrenador de porters, Puig Solsona admet que “actualment tots els clubs en disposen però desconec si a la base també hi ha una persona que desenvolupa aquest paper. Crec que és imprescindible, sobretot per als que s’inicien en aquesta posició. Com és aviat els agafis millor”.

Per la seva banda, el porter del primer equip i sorgit de la base del Lleida Esportiu, Sergi Palau, assegura que “és molt important tenir la figura d’un entrenador de porters perquè a les categories inferiors poden corregir molts errors. Trobo perfecte que els nens i nenes de la base puguin gaudir d’aquest servei que ens és tan útil”.

APUNT: Cal destacar que Puig Solsona sempre ha estat un gran amant del fútbol base i el seu esperit pot animar i molt als jugadors del planter del Lleida Esportiu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario