miércoles, 15 de febrero de 2012

OPINIÓ: Cal fer del Camp d'Esports un fortí

Avui estrenem la secció  del nostre col·laborador Jordi Brescó, un dels també col·laboradors al diari digital LaJornada.cat, amb un nou article d'opinió on ens parlarà de la seva visió de l'equip i del que cal fer per tal de convertir el Camp d'Esports en un fortí. Cada dimecres ens oferirà un article d'opinió per a tots volsatres. Som-hi!

El Lleida Esportiu, malgrat no tenir ni un any de vida, és un dels clubs amb més història del futbol català, en tal que legítim hereu de la desapareguda Unió Esportiva Lleida. El seu passat gloriós (recordem, no tan llunyà) queda pal·lès en les grades del Camp d’Esports, un estadi amb capacitat per a 13.500 espectadors, que ha vist caure rivals de gran entitat i protagonitzar autèntiques gestes als jugadors lleidatans.

Actualment, però, el mateix escenari sembla haver perdut gran part de la seva memòria: els rivals del Lleida, lluny d’arronsar-se, consideren la visita a un estadi com el Camp d’Esports un estimulant per a demostrar el millor de si mateixos. Qui sap si tornaran a tenir l’oportunitat de jugar en un escenari d’aquestes condicions? Es senten còmodes jugant en unes instal·lacions de primer nivell i, a més, no noten la pressió de l’afició rival, ja que en gran part de la graderia els seients buits s’impregnen de la gelor ambiental, provocant una absència de cuòrum i intensitat entre els aficionats lleidatans.
Estat de les graderies del Camp d'Esports en una de les millors èpoques de la Unió Esportiva Lleida

Els resultats de l’equip com a local són prou reveladors: els d’Emili Vicente tan sols han estat capaços de retenir els tres punts a Lleida en cinc dels 12 partits que hi han disputat, sent els set encontres restants cinc empats i dues derrotes (davant l’Hospitalet i el Reus). A més, cal afegir que tan sols els partits davant el Saragossa B i el Manacor s’han superat còmodament, sense patiments excessius. En una categoria tan dura i igualada com la Segona Divisió B, on cada partit és un combat de desenllaç imprevisible, és primordial assegurar el major nombre de punts possibles com a local.

Considero necessari, doncs, establir mesures de promoció per a que els lleidatans es reenganxin al seu equip. Una política de preus més popular, entre d’altres, seria una bona manera de tornar a recuperar la vitalitat de les grades del Camp d’Esports. La mesura ja va funcionar a la perfecció en el tram final de la temporada passada. En el partit davant del Terol, per exemple, els preus de les entrades variaven entre els dos i els cinc euros, i l’estadi va presentar una gran entrada. El resultat: una gran festa al Camp d’Esports i 3 a 0 per als blaus.

Aquella tarda, els terolencs van sortir a la gespa sabedors que els costaria Déu i ajuda puntuar. I crec que això és el que hauria de passar en cada partit al Camp d’Esports: els rivals han de notar el pes de la història del seu rival en cada pilota que disputin, han de ser conscients que estan jugant contra un equip gran, i han de pensar (encara que sigui de manera subconscient) que el més segur que passi, és que perdin.

4 comentarios:

  1. Totalment d'acord. Crec, en primer lloc, que el preu de les entrades és excessiu tenint en compte la categoria en la qual competim (crec recordar que l'entrada de lateral costa 14 €!!!). D'altra banda, s'hauria de prioritzar que el més important és que hi hagi caliu al camp per tal que l'equip senti el recolzament de l'afició. Recordo de petit quan anava al Camp d'Esports i es competia també a Segona B (anys 80) que el camp presentava un molt bon aspecte. Està clar que el camp era més petit, però 2.500-3.000 persones hi havia cada cap de setmana. També penso que la societat majoritariament és "futbolera" i que si el Barris NOrd acull 3.000-4.000 persones en cada encontre per veure un partit de basquet, per que no ho pot acollir el Camp d'Esports?? Personalment em sap moltíssim greu l'estat que presenten les grades de l'estadi els partits que hi juga el Lleida. Como molt be dius, no fa tant temps feia molt de goig. El que sembla clar, és que hi ha una base molt fidel, però alhora reduïda, que sempre donaran suport a l'equip, i després hi ha un grup de gent que acudeix al camp depenent dels factors (categoria, climatologia, rival, etc). En definitiva, val més entrades més barates i el camp més ple, que no entrades més cares i el camp buit. Deixo a l'aire una reflexió pels directius...si es venen les entrades més barates i hi acudeix el doble de gent al camp...no es recaptarà el mateix que venent les entrades el doble de cares i el camp buit?? No seria millor això, si al cap i a la fi la recaptació gairebé no variaria i el camp oferiria molt millor aspecte???

    En fi, esperem poder veure en un futur no molt llunyà un Camp d'Esports amb més caliu.

    ResponderEliminar
  2. Preus més populars encara??? però si els carnets de soci i el preu de les entrades són dels més barats de la categoria??? poc seguiu al Llieida a fora enguany. Crec que la qüestió no és baixar preus (que per a mi estan bastant ajustats) si no, vindria més gent baixant preus en partits de lliga??? lo del terol va ser molt bonic però allò era un partit de "caixa o faixa" no un partit en ple gener i intrascendent.

    ResponderEliminar
  3. L'únic que està clar es que no s'ha trobat la tecla correcta per tal d'atreure més gent al Camp d'Esports. Alguna cosa nova s'haurà de provar, no??

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. si per provar et refereixes a baixar preus i regalar entrades ja ha estat provat infinitat de vegades i rarament a funcionat (sense contar partits claus,ascensos,etc...).

      Eliminar